Օրը`մայիսի 2
Վայրը` Արևմտյան դպրոց -պարտեզի խմբասենյակ
Տևողությունը` մայիս ամիս
Մասնակիցներ` Արևմտյան դպրոց-պարտեզի 5-6 տարեկան սովորողներ
Համարգողներ`Քնարիկ Հակոբյան, Շուշան Ալեքսանյան /բնագետ/
Նպատակը` էկոլոգիապես մաքուր բանջարանոցի ստեղծում
Խնդիրներ` հողի մշակման, սերմը ցանելու և ճանաչելու, աճին հետևելու, չափումներ, համեմատություններ, դիտարկումներ կատարելու կարողության զարգացում ։
Անհրաժեշտ նյութեր` կանաչիների սերմ, մեկանգամյա օգտագործման տարաներ, ջրաման
Ընթացքը` սերմերի ուսումնասիրություն, տեղեկություն կանաչիների օգտակարության մասին։ Մեկանգամյա օգտագործման տարանների մեջ լցնել նախապես փխրեցված հողը։ Ցանել սերմերը, նշել տեսակը, ջրել և դնել լուսավոր տեղ։ Ամեն օր հետևել աճին, ջրել, կատարել դիտարկումներ։ Աճելուց հետո համտեսել։ Խրախուսել շատ ուտել առողջ, բնական սնունդ։
Արդյունքը Խաղալ համտեսի զգայարանների հետ
. համտեսել բույսերի սերմերը` համեմի և սամիթի և արդեն աճած նույն սերմերի բույսերը ։